Velkou radost budou mít klienti Denního stacionáře v Lounech. Právě k nim totiž poputuje výtěžek letošního Dobrodění, které se uskutečnilo 16. června. Oblíbená zábavná dobročinná akce pro děti i dospělé probíhala jako obvykle v lounské restauraci Stromovka.

Členům občanského sdružení Dobroděj se letos podařilo pro charitu vybrat bezmála 58 tisíc korun. Je to jen o několik stokorun méně, než byl loňský rekord. Tehdy částka putovala k zástupcům Kolpingovy rodiny Smečno, sdružení, které se zabývá podporou rodin pečujících o děti postižené spinální muskulární atrofií. „I tak jsme ale s letošním ročníkem spokojeni. Stacionář se dočká snad citelné pomoci," uvedl pro Deník Pavel Brož ze sdružení Dobroděj.

Logo občanského sdružení DobrodějTéměř 75 tisíci korunami podpořili dobrou věc partneři projektu, dalších více než 22 tisíc přispěli samotní návštěvníci Dobrodění. Po odečtení nákladů na propagaci, dárky do soutěží pro děti a samotnou režii celodenní akce zbylo 57 707 korun. „Chtěli bychom moc poděkovat všem účinkujícím, partnerům a samozřejmě také návštěvníkům akce. Dobře víme, že bez vás všech by to nešlo," dodal Pavel Brož.

Dobrodění bylo letos, ostatně jako každý rok, nabité zážitky pro nejmenší děti, jejich větší kamarády a nakonec i dospělé. Po obědě byly připraveny různé soutěže pro omladinu, mohla si také nechat pomalovat například obličej nebo se nechat bláznivě načesat. Později vystoupil kouzelník a studenti s netradiční interaktivní pohádkou. Pozdní odpoledne potěšilo příznivce Ďivadelního souboru Klouzák, který sehrál svůj kus Baletky. Večer už patřil koncertům několika lounských a jedné žatecké kapely. Všichni ten den vystoupili zadarmo, takže se ve vyúčtování Dobrodění 2012 v kolonce „honoráře účinkujících" skví skvělá nula.