V Žatci dnes, v pátek 4. září, začíná 58. ročník Dočesné. Na dvoudenní slavnosti chmele a piva dorazí desetitisíce návštěvníků, čeká na ně hudební a další program na třech pódiích a několik doprovodných akcí. Letos je generálním partnerem akce společnost Nexen Tire, která chystá v průmyslové zóně Triangle u Žatce výstavbu velké továrny na výrobu pneumatik.

„Jako generální partner jsme Dočesnou podpořili částkou 250 tisíc korun. Zároveň věnujeme čtyři sady našich pneumatik do soutěží, které se uskuteční v průběhu Dočesné," sdělil Petr Pospíšil, manažer společnosti Nexen Tire. „Našim cílem je být dobrým partnerem pro budoucnost celého regionu. Podpora tradiční akce, jako je Dočesná, do této strategie perfektně zapadá," dodal.

Generální partnerství Dočesné je pro společnost Nexen Tire podle jeho slov také příležitostí, jak se představit místním obyvatelům. Korejská společnost Nexen chce v zóně Triangle postavit továrnu na výrobu pneumatik pro osobní a užitková auta, zaměstná až 1500 lidí. Výroba se má rozeběhnout v roce 2018.