Sníh je na dálnici D8 v úseku na stoupání k hranici s Německem. Podle dopravního zpravodajství tam hrozí nebezpečí aquaplaningu. Náledí je na silnici I/7 na Chomutovsku u hranic, na stejné silnici na Lounsku je námraza. Na Děčínsku stejně jako v Krušných horách musí řidiči počítat se sněžením.

Ráno policisté vyjížděli k menším nehodám na Chomutovsku, v Ústí nad Labem, Štětí na Litoměřicku a Hřensku na Děčínsku.

Špatná situace je tradičně na silnici č. 9, mezi Svorem a Rumburkem. Na několika místech stojí kamiony. Před polednem byla silnice zcela uzavřená kvůli nesjízdnosti, dopravním nehodám a špatnému počasí. V poledne už byla silnice sjízdná s velkou opatrností.

Vzpříčený kamion a auto na střeše

Mezi Lovečkovicemi a Levínem na Litoměřicku komplikuje dopravu ledovka. Silnice je tam neprůjezdná, protože ji ucpaly kamiony. Na místo míří policie. Nesjízdná je kvůli sněhu také silnice 25834 u obce Řehlovice na Ústecku.

Další komplikace jsou kvůli sněhu na silnici mezi Kytlicemi a Chřibskou na Děčínsku. Pod odbočkou na Krásné Pole se vzpříčil kamion. Silnice je kvůli tomu neprůjezdná. V Jílovém, v ulici Teplická, skončilo auto na střeše. Nehoda si vyžádala zranění.

Pondělní sněžení zasáhlo především Šluknovsko, kde výrazně zasáhlo do autobusové dopravy. Například ranní spoj vyjíždějící v 8 hodin z Dolní Poustevny do Varnsdorfu nabral dvouhodinové zpoždění. O přibližně dvě hodiny jel také autobus linky 434 projíždějící Českým Švýcarskem, který nabral v Chřibské zpoždění 118 minut.

Problémy měly také autobusy mezi Děčínem a Varnsdorfem, které nabíraly až hodinové zpoždění. Na vině byla neprotažená silnice v prudkém stoupání v Lísce nad Českou Kamenicí. Zasněžená silnice je také na dalším vyhlášeném kopci na Šébru, i tam jsou pouze vyjeté koleje. Problémy jsou také mezi Janovem a Růžovou. Silnice je zde uzavřená kvůli dopravní nehodě kamionu. Ta si sice nevyžádala zranění ale vozidlo překáží na celé šíři vozovky.

Po poledni zapadlo nákladní auto na silnici 2662 mezi Šluknovem a Jiříkovem. Hrozí, že auto spadne na dům. Na místě je přibližně dvacet centimetrů sněhu.