Už řadu let v Lounech chybí dopravní hřiště, na kterém by omladina mohla poznávat a hlavně prakticky zkoušet dopravní předpisy. Nyní na tamní radnici rozvíjejí myšlenku podobné hřiště opět zřídit.

Dopravní hřiště by mohlo být na letním cvičišti v Rybalkově ulici. „Uvažujeme o místě po nafukovací tenisové hale, které by se tak smysluplně využilo. Malé děti z mateřinek a škol by se tam mohly učit dopravním předpisům," uvedl Jan Čermák, místostarosta Loun, s tím, že zatím jde o velmi čerstvý nápad. „Žádné termíny zatím nevíme, ale samozřejmě bychom hřiště rádi vytvořili co nejdříve. Nepředpokládáme v této souvislosti nijak vysoké náklady," dodal místostarosta.

Před mnoha lety bývalo dopravní hřiště ve východní části města, v Kuštově ulici, mezi Resslovou a Čeňka Zemana. A ani na letním cvičišti by patrně nebylo nastálo. Město tento prostor totiž v budoucnu plánuje zcela přetvořit. Na konci loňského roku představilo odvážnou studii kompletní přestavby. Ta zahrnuje několik sportovních hřišť, lezeckou stěnu, lanové centrum, rekreační a dětské atrakce, skluzavky i vodní prvky a mnoho dalšího. Podle odhadů by si toto řešení vyžádalo 40 a víc milionů korun. Realizace, pokud k ní v nějaké podobě dojde, tak není otázkou nejbližších let. Může se objevit i zcela jiný záměr využití prostranství. „Než se tak ale stane, může tam být dopravní hřiště," uzavřel J. Čermák.

Připomeňte si: Nové letní cvičiště v Lounech řeší odvážná studie