Exekutoři města museli zavolat policii na zuřivou dlužnici. Když před pár dny přijeli pro její věci do bytu na Zahradní, neovládla se. V návalu vzteku začala zabavený nábytek ničit.

„Nepříčetně nadávala a převrátila prosklenou skříňku, která se rozbila,“ přiblížila tisková mluvčí magistrátu Šárka Schönová. Podle jejích slov chtěla 51letá žena v pustošení pokračovat, zabránili jí v tom ale městští strážníci. „Upozornili ji, aby nemařila úřední výkon. K incidentu přivolali také státní policii,“ dokreslila mluvčí. Ta věc vyhodnotila jako přestupek s tím, že dotyčná způsobila další škody za tři sta korun a půjde se zodpovídat k přestupkové komisi na magistrát.

Exekuční výměr se původně týkal částky 55 tisíc korun. Podle mluvčí takto narostla, protože žena neplatila dopravní pokuty. Celkem městu dluží i na dalších poplatcích 72 tisíc korun. Žena přitom měla dost času, aby své dluhy vůči městu včas smazala. Nejdříve jí chodily upomínky, na ty ale nereagovala. V lednu ji prvně navštívili exekutoři a polepili nábytek a další věci, určené k zabavení, žlutými samolepkami „exekučně zabaveno“. I to přešla s klidem. „Do poslední chvíle asi nevěřila, že jí skutečně zabavené věci odvezeme,“ domnívá se ekonom města Jan Mareš. Kdyby vzala celou věc vážně, měla čtyři měsíce času na to, aby projevila dobrou vůli a domluvila se alespoň na splátkovém kalendáři. Svou šanci ale nevyužila. Její nábytek a předměty zabavené dalším dlužníkům budou vydraženy. Aukce se koná začátkem června. „Od začátku června bude možné si dražené předměty prohlédnou na webu města, v den aukce bude čas na fyzickou prohlídku a po registraci účastníků se bude konat samotná dražba,“ sdělil podrobnosti k průběhu Mareš. Jako aukční síň poslouží 21. června zasedací místnost magistrátu ve Zborovské ulici.