Dva farmářské trhy proběhly na jaře na centrálním náměstí v Žatci. Tamní radnice je s dosavadním průběhem spokojena, přišlo poměrně dost lidí, tržby si údajně pochvalovala většina prodejců.

Město chce proto v pořádání trhů pokračovat, další mají proběhnout v červnu, na podzim a i za rok.

Farmářské slavnosti v Žatci.
OBRAZEM: Žatecké náměstí ožilo farmářskými slavnostmi

„V Žatci proběhl farmářský trh a farmářská slavnost s programem. Další trhy plánujeme na pátek 9. června. V září bychom chtěli uspořádat druhou farmářskou slavnost spojenou se soutěží o nejlepší jablečný výrobek. V říjnu plánujeme poslední letošní farmářské trhy,“ sdělila Jana Nováková, místostarostka Žatce. „Mám z toho radost, lidé mají o trhy zájem. Doufám, že v trzích budeme pokračovat i v příštím roce,“ dodala.

Farmářské trhy se tento rok v Žatci konají po dvouleté odmlce, jejich úroveň nebyla v minulosti příliš velká. Trhovců bylo málo, stejně tak jako návštěvníků.
„Příští rok se budeme snažit, aby se trhy konaly v sobotu. Aby se obnovila v Žatci tradice trhů, které tu v sobotu ráno a dopoledne byly. Aby se do nich zapojili i místní pěstitelé. Bývalo v Žatci zvykem, že právě při sobotních trzích pod podloubím nabízeli své výpěstky a další produkty,“ vysvětlila místostarostka.

Velikonoční trhy na náměstí Svobody v Žatci
Město vyjdou trhy v letošním roce na 130 tisíc korun