Přesvědčivým vítězstvím na domácí půdě potěšili své fanoušky fotbalisté Podbořan. V sobotu 18. října v 1.A třídě čtyřmi brankami porazili hráče Dubí, kteří působili odevzdaným dojmem a po celý zápas se prakticky nezmohli ani na náznak odporu a branku domácích téměř neohrozili.

Domácí šli od počátku za vítězstvím a zakousli se do svého soupeře. Nejprve nastřelili břevno, později ve velké šanci mířil Lukáš Sklenička těsně mimo. Oslava jeho svátku se však teprve chystala. Ve 28. otevřel gólový účet utkání Jiří Gregor brankou z pokutového kopu, jíž potrestal předchozí faul na pronikajícího Kováče – 1:0. O pět minut později už to bylo 2:0, když Lukáš Sklenička krásnou dorážkou z polohy na zemi, kam se dostal po předchozím zákroku soupeře, přece jen dotlačil míč nad tělem brankáře do sítě.

Oslava Lukášových jmenin pokračovala hned na začátku druhého poločasu, kdy se trefil hlavou po rohu z pravé strany a prudká střela prošla skrumáží všech hráčů před bránou – 3:0. V 88. pak stanovil konečný výsledek Jiří Volf dalším gólem z penalty za faul v pokutovém území. Frustrovaným hostům zvláště ve druhém poločase tekly nervy, neustále diskutovali s rozhodčím a nedokázali se pořádně soustředit na hru. Ten odměnil více než polovinu mužstva žlutými kartami a to byl ještě dost milosrdný, protože některé slovní komentáře hráčů na jeho adresu skutečně volaly po vyloučení.

Podbořany jsou nyní v tabulce sedmé a Dubí kleslo na předposlední 13. příčku.

Podbořany – Dubí 4:0 (2:0)

Branky: Sklenička 2, Gregor (pen.), Volf (pen.)
Rozhodčí Dušek, žluté karty 1:6, diváků 100.

Tatran Podbořany: Jančík – Vignát, Gregor, Csorosz, Rázek (Harag), Razím, Kováč, Hodek (Šmída), Parpel (Fořt), Sklenička (Míček), Volf.

FC Dubí: Kraus – Husák, Barnat (Rajtora), Havlín L., Havlín M., Zahradníček, Doubek, Ulip, Sommer, Smolný, Jelonek.