Kvůli rekonstrukcím jsou uzavřeny dvě důležité ulice v Lounech – Hilbertova a Poděbradova. V Hilbertově ulici probíhá celková rekonstrukce komunikace včetně chodníků. V Poděbradově prochází opravou kanalizace.

Práce v Poděbradově ulici potrvají do 30. listopadu, v Hilbertově by měly skončit v polovině listopadu.

Dělníci začali se stavebními pracemi v Hilbertově ulici minulém týndu. „Jedná se o komplexní rekonstrukci povrchů komunikace a chodníků včetně rekonstrukce veřejného osvětlení. Povrch chodníků bude nově proveden z vápencové mozaiky s příčnými rastry, na zadláždění komunikace bude opětovně využita vybouraná žulová dlažba včetně žulových obrubníků. Šířkové uspořádání vozovky bude pět a půl metru mezi obrubníky. Ve spodní části ulice bude zřízeno šest podélných parkovacích míst, a to čtyři místa před čp. 466, 467 a 501 a dvě místa pod budovou základní školou,“ uvedla Ivana Hádková, vedoucí odboru rozvoje města lounské radnice.

Přibudou nové "historické" lampy

V rámci rekonstrukce veřejného osvětlení budou demontovány stávající světla na budovách, která se nahradí novými historickými stožárovými svítidly umístěnými v chodníku. V rámci prací bude osvětlen také přechod pro chodce u ulici Komenského. Práce by měly trvat do 15. listopadu, město v rozpočtu na to vyčlenilo 8,8 milionu korun. Podle původního záměru měla být náročná oprava Hilbertovy ulice zahájena v červnu, průběh by ale narušil konání lounského Vábění. Byla proto posunuta.

Hilbertova ulice patří mezi nejdůležitější v Lounech, je jednou ze dvou vedoucích z centrálního náměstí.