Kam s nimi?

Pokud vy sami doma najdete podobné archivní záběry, dejte nám je k dispozici. Stačí poslat
e-mailem na zdenek.plachy@denik.cz nebo přinést do redakce Žateckého a lounského deníku. Hned na místě je oskenujeme a vy si je zase odnesete domů.


Šlajfky klíčkem připevněné na hnědé, kožené křusky, kandaháry na prknech bez log světoznámých výrobců, džeksny s rychlým pruhem na boku, bambusové tyčky s kroužky propojenými koženými pásky, tlusté tepláky s gumičkami nad kotníky, šusťákovky spíchnuté na domácím šicím stroji, první oteplovačky z lamina, rukavice z „kůže“, které na mokrém sněhu ztvrdly tak, že jsme je mohli ke kamnům postavit, kulichy pletené ze zbytků vln s dominantní bambulí hýřící všemi barvami, kousavý svetr s jeleny. Bože, jak je to dávno…

Chceme vám, našim čtenářům, přinést v těchto skutečně zimních dnech něco pro zahřátí duše. Zveřejníme staré fotografie, pořízené v minulosti na sněhu a ledu, a chceme tak všem přichystat pěknou chvilku s trochou vzpomínek.

Nabízíme první snímky, které někdy i několik desítek let nikdo neviděl. Získali jsme je od našich spolupracovníků a členů redakce. Připojte se!