Obyvatelé v části Žatce si stěžují na hluk a další negativní jevy vycházející z průmyslových provozů, které jsou umístěné v areálu bývalé šroubárny. Proběhlo už několik jednání i kontrol, žádný pozitivní výsledek ale podle místních nepřinesly. O situaci se už několikrát mluvilo na jednání žateckých zastupitelů, naposledy tento týden.

„Dělá v tom město něco?" ptala se žena

„Hluk vycházející z areálu bývalé šroubárny tamní obyvatele obtěžuje v denní i noční době," řekla zastupitelům Ivana Vírová, která v této věci zastupuje obyvatele ze žateckých ulic Jana ze Žatce a Resslova. „Dělá město něco, aby se tam ten hluk omezil?" ptala se na pondělním jednání zastupitelů. Na začátku září proběhla schůzka obyvatel této části města, úřadů a dotčených firem. „Od té doby se ale nic nezměnilo," řekl zastupitel Miroslav Šramota, který v místě také bydlí. „Poukazovali jsme na nepřiměřené světlo, vysokou hlučnost, průjezd kamionů, prašnost, k žádné změně v tom ale nedošlo," dodal.

Podle starostky Zdeňky Hamousové město v této věci koná. „Z naší strany to neusnulo," řekla. „Ohledně situace už stavební úřad provedl kontrolní prohlídky u pěti subjektů, čtyři kontroly jsou plánovány na prosinec a na stejný měsíc jsou v plánu v této věci dvě jednání," dodala.

Zastupitel Miroslav Šramota požádal starostku ke svolání druhé schůzky, na které by se obyvatelé města dozvěděli nové věci v této věci. Proběhnout by měla počátkem příštího roku. V té době by už měly být známé výsledky všech kontrol, obyvatelé tak doufají, že uslyší i návrhy konkrétních řešení situace.

Lidé si stěžovali na ještěrky

Obyvatelé žateckých ulic Jana ze Žatce a Resslova si na provozy v bývalé šroubárně stěžovali už před několika lety. Vadily jim vysokozdvižné vozíky, které jezdí z továrny HP Pelzer do bývalé šroubárny, kde má firma pronajaté sklady. V této věci určitá nápravná opatření přijata byla. Například radnice vydala zákaz provozu vysokozdvižných vozíků v nočních hodinách.

Připomeňte si: Ještěrky a náklaďáky poničily můj dům!