Velké moderní hřiště s množstvím hracích prvků, kde najdou zábavu nejmenší děti, ale i mládež. To by mohlo vzniknout v Lounech.

Zatím se hledá místo, kde by mohlo být umístěno a zpracovává se návrh.

„Ve městě chybí hřiště, které by uspokojilo potřeby malých i větších dětí. Nové hřiště by mělo být zaměřené pro většinu věkových kategorií dětí a mládeže,“ přiblížila plán Ivana Hádková, vedoucí odboru rozvoje města.

Na hřišti by mohly být instalovány herní prvky jak pro děti do šesti let, tak pro větší děti a mládež.

Ve městě je v současné době 45 dětských hřišť, které jsou pod správou odboru životního prostředí, jen některá z nich ale splňují požadavky evropských norem. Bezpečnostní normy zcela splňuje devatenáct hřišť, částečně odpovídá požadavkům šest hřišť, u nich jsou obnovovány hrací prvky postupně. O třicet šest dětských koutků se starají stálí správci, kteří dohlížejí na pořádek na hřišti a v okolí.

V letošním roce prošlo obnovou hřiště na míčové hry v ulici Šafaříkova, dětské hřiště v ulici ČSA, kde byly odstraněny staré herní prvky a umístěny nové, bezpečnější. Letos se ještě buduje hřiště na míčové hry v Nečichách. I v dalším roce dojde pravděpodobně k modernizaci dalších dětských koutků.

Hřiště v Lounech vyhovují hygienických normám. „Na jaře provedla Krajská hygienická stanice kontrolu stavu veřejných dětských pískovišť, hygienici zkontrolovali vzorky ze dvou namátkově vybraných pískovišť a to na pěší zóně v ulici Kosmonautů a v Masarykových sadech. Výsledky potvrdily to, že stav hřišť i pískovišť je dobrý,“ dodala I. Hádková.