Maximálně do půlnoci mohou v Lounech probíhat veřejné hudební produkce a podobné akce. Určila to úprava obecně závazné vyhlášky z roku 2009, kterou radnice přijala v prosinci loňského roku. Omezení se ale nedotkne tří místních klubů-  ty si nyní totiž vyjednaly prodloužení výjimky na další rok.

Retro Club v Husově ulici, diskotéka Zanzibar v prostorách Luny a diskotéka York - New Imperium na náměstí B. Rejta měly výjimku z vyhlášky už dříve, ta jim ovšem měla vypršet ke konci letošního ledna. „Na běh těchto podniků nejsou stížnosti, takže jsme výjimky prodloužili o rok, tedy do konce ledna 2014," uvedla Renáta Čapková, tajemnice lounské radnice.

Na kluby nejsou stížnosti

Radnice si ovšem k udělení výjimky stanovila možnost ji také kdykoliv zrušit. To v případě, že by docházelo k narušování veřejného pořádku. Již dříve představitelé města prohlásili, že hodlají vyvíjet silnější tlak na provozovatele, aby kolem klubů jejich návštěvníci nepůsobili nepořádek a výtržnosti.

Nařízení v posledním znění určuje v pátek, v sobotu a ve dnech před svátkem jako „závěrečnou hodinu" půlnoc. Všechny tři zmíněné podniky ale teď mohou díky výjimce hosty bavit až do čtyř hodin ráno. Původní nařízení město vydalo v roce 2009 kvůli stupňujícímu se rušení veřejného pořádku návštěvníky diskotéky Imperium, sídlící tehdy v Poděbradově ulici. Obyvatelé si často stěžovali na noční hluk, výtržnosti a nepořádek.