V Žatci skončila rekonstrukce povrchu na části Husitského náměstí. Vznikl tam asfaltový pruh, který nyní slouží motoristům při jízdě mezi náměstím u železného mostu a sídlem Povodí Ohře. Zbylá část náměstí byla alespoň částečně vyspravena a slouží pro parkování aut.

Radnice v Žatci tak vyslyšela časté výtky tamních obyvatel, kterým prašný a děravý povrch náměstí vadil. Alespoň částečná rekonstrukce vyšla město na několik set tisíc korun.

Na městský úřad ale chodí podobné žádosti o opravy povrchů komunikací i z jiných míst. Jedna z posledních je požadavek stovky lidí na rekonstrukci místní komunikace u bytových domů v Purkyněho ulici nedaleko hlavního vlakového nádraží.

„Proběhla tam rekonstrukce sítí, lidé po městě chtějí, aby došlo i na opravu povrchu komunikace. Tato akce už jednou v návrhu investičního rozpočtu města byla, ale nakonec se nerealizovala," sdělil místostarosta Jan Novotný. Zda se obyvatelé Purkyněho ulice dočkají už třeba v příštím roce, bude záležet na rozhodnutí zastupitelů, kteří budou v závěru roku schvalovat investiční rozpočet města. „Těch žádostí na opravy komunikací je ale víc. Například z Horovy nebo Lidické ulice. Město tolik peněz, aby vyhovělo hned všem, nemá," dodal místostarosta.