Společnost IPS Alpha převzala od stavební firmy do užívání továrnu v průmyslové zóně Triangle u Žatce. V minulých dnech do ní přestěhovala kanceláře, které dosud IPS Alpha měla v Chomutově.

Náborová kancelář zatím zůstává v Chomutově

„Veškeré administrativní i výrobní zázemí společnosti IPS Alpha bylo tímto soustředěno do průmyslové zóny v Žatci,“ uvedla včera Gabriela Benešová, manažerka firmy. Jedinou výjimku tvoří podle ní náborová kancelář, která bude až do listopadu fungovat v Chomutově. „Pracovnice náboru tam budou k dispozici všem zájemcům o práci ve firmě. Ti se ale mohou obracet i na personální oddělení v novém sídle v Triangle, případně projevit svůj zájem vyplněním dotazníku na našich internetových stránkách,“ dodala.

IPS Alpha zahájí výrobu jako první investor v zóně Triangle. Se zkušební produkcí LCD displejů chce začít na přelomu května a června. Začátek „ostré“ výroby plánuje na červenec. „Zpočátku bude výroba fungovat v jednosměnném provozu, během srpna a září se postupně začne přecházet na směnný provoz,“ sdělila Benešová.

Na konci letošního roku by IPS Alpha měla zaměstnávat zhruba 1300 lidí, v průběhu roku 2008 by toto číslo mělo vzrůst na dva tisíce. Jedním z nových zaměstnanců bude i Dana Dormiševová ze Žatce, která nyní prodává v obchodě. „Budu pracovat ve výrobě společnosti IPS Alpha. Už se tam těším, bude to pro mě změna,“ uvedla s tím, že bude k cestám do zaměstnání využívat od dubna nově zavedených autobusových linek ze Žatce do zóny Triangle.