V pátek pokračuje v tištěném Žateckém a lounském deníku seriál Jak jsme žili v Československu. Přinášíme v něm archivní snímky z obcí Lounska, Žatecka a Podbořanska, ale i z různých místních spolků a výjimečných událostí z let 1918 až 1992.

V oblíbeném seriálu Deníku si tentokrát představíme život v minulých desetiletích v Konětopech. Ty se nacházejí v lounském Podlesí nedaleko mohutného pravěkého hradiště na soutoku Hasiny a Pnětluckého potoka uprostřed rudohnědých polí se nachází chmelařská obec Konětopy. Vždy ryze česká obec měla nejvíce obyvatel roku 1921, totiž 365 osob.

Prohlédněte svá albaIlustrační fotoZdroj: ArchivNejde nám o domy, náměstí a další „neživé“ věci. Jde nám o lidi. Každý týden se budeme věnovat jedné obci, jednomu městu, případně jedné oblasti lidského života. Fotky vás nebo fotky vašich rodičů či prarodičů, kamarádů, přátel, ať už z dovolené, ze školy, učňáku, střední, fotbalu, Sokola, pionýrského tábora, brigády, nebo jen tak z posezení v hospodě, můžete posílat na adresu zatecky@denik.cz.

K fotkám (ideálně 4 až 7, ale nevadí i méně) nezapomeňte napsat i základní informace – co nebo kdo na nich je, kdy a kde a podobně. Uveďte také jméno jejich autora či majitele, který je redakci poskytl.

Zimní bitva v Podbořanech
Opět vypukne vřava. Stovky šermířů zkříží meče u Podbořan při Zimní bitvě