Silné emoce vyvolává uzavření ulice K Velodromu mezi Louny a Dobroměřicemi pro automobily. Řidiči se přímo od obce nedostanou vozem například na své zahrádky či fotbalový stadion. Musejí objíždět přes město.

Louny nechaly na začátku září komunikaci přehradit betonovými bloky nedaleko výjezdu v Dobroměřicích. I přes nesouhlas části tamních obyvatel. Důvodem k tomuto kroku byli řidiči, kteří si zbytečně krátili cestu mezi oběma sídly klidovou lokalitou. A také nebezpečí, které vyvolávala rychlá jízda na úzké silnici, kterou hojně využívají lidé k procházkám, cyklistice a in-line bruslení.

Starosta: byla to poslední možnost

Dopravní značení u vjezdu do ulice K Velodromu od inundačního mostu v Lounech.„Po řadě varování a opatření, která jsme provedli, bylo uzavření ulice K Velodromu poslední možností. Řidiči ale nerespektovali zákaz průjezdu lokalitou, vyhledávanou pro rekreační sport a procházky. Nerespektovali ani sníženou maximální rychlost. Je naší povinností zajistit pro naše občany bezpečnost," vysvětluje Radovan Šabata, starosta Loun.

Betonové zátarasy nejsou připevněny, v případě potřeby je lze odsunout. V tom je ale problém. Kdosi je neustále, i několikrát za den, přemisťuje a poráží.

Řešení asi není definitivní

Kvůli častému ničení připravuje radnice další kroky. „Je to v jednání, nicméně uvažujeme v tom směru, že poničení svislého dopravního značení jako obecně prospěšného zařízení už by se řešilo jako trestný čin," naznačil radní Pavel Janda. „V ulici K Velodromu byl také v minulých dnech instalován radar, při domácích utkáních našich fotbalistů budou v lokalitě dohlížet strážníci, bude-li to nutné, požádáme o pomoc i státní policii," dodal R. Šabata.

Ulice K Velodromu je jednou ze čtyř komunikací, které spojují Louny a Dobroměřice. Další je souběžná ulice Dobroměřická. I tu nechalo město, už na začátku loňského roku, na straně u obce stejným způsobem zneprůjezdnit pro automobily. Řidiči mohou ale využívat další souběžnou komunikaci přes inundační most nebo na opačném konci Dobroměřic silnici I/28 Louny – Most. 

V ulici K Velodromu byl instalován radar. Maximální povolená rychlost je 20 kilometrů v hodině

V ulici K Velodromu byl instalován radar, respektive ukazatel rychlosti. Maximální povolená rychlost je 20 kilometrů v hodině. foto: Deník/Zdeněk Plachý