Dlouho očekávaný kamerový systém v Lounech byl před pár dny spuštěn do ostrého provozu, strážníci jej začali hned plně využívat.

Po městě je umístěno devět kamer, které sledují dění čtyřiadvacet hodin.

Tento týden pomohly kamery zjistit krádež v železářství. „Před 22. hodinou spatřil strážník obsluhující kamerový systém ženu v Pražské ulici, jak sedí na lavičce a chová se divně. Na místo byla vyslána hlídka. Při jednání se ženou si strážníci všimli dvou kusů nových, ještě zabalených zahradních nůžek, ležících na vedlejší lavičce. Na obou byly ještě cenovky tři tisíce korun a 700 Kč. Mladá žena tvrdila, že nejsou její. Záznam na kamerovém systému však při pozdější kontrole potvrdil, že žena šla předtím ulicí a nůžky měla v ruce. Tvrdila pak, že je našla. Proč měla na ruce stopy krve, nevysvětlila,“ uvedl pro Deník Miloslav Malý, zástupce ředitele Městské policie Louny.

Strážníci podle něj následně zkontrovali okolí a zjistili, že nedaleko byla rozbitá a vykradena výloha prodejny železářství. Na místo byla proto přivolána hlídka Policie ČR. Ta případ převzala k dalšímu vyšetřování.