Takřka ve stejnou dobu byly okradené v Kauflandech v Žatci a Lounech dvě ženy. Došlo k tomu ve čtvrtek odpoledne. Zloději využili nepozornosti žen a ukradli jim peněženky.

„Kolem půl třetí odpoledne odcizila nezjištěná zlodějka 46leté nakupující v prodejně v Žatci peněženku s penězi a doklady. Portmonku jí ukradla z kabelky, kterou měla odloženou v nákupním košíku,“ uvedla Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí. Podle svědkyně se mělo jednat o mladou ženu snědé pleti v roláku a černých riflích, která se „nalepila“ na nákupní vozík poškozené, jež si vybírala zboží. Zlodějka měla mít údajně přes ruku přehozený kabát či bundu a oděv měl maskovat krádež. Svědkyně si povšimla, že zlodějka pod bundou držela ukradenou peněženku a v rychlosti odcházela pryč. „Poškozenou na to ihned upozornila, ale zlodějka byla rychlejší. Než ji kdokoli mohl zadržet, z prodejny utekla,“ dodala s tím, že poškozená škodu vyčíslila na 7500 korun.

Druhý případ se odehrál po 15. hodině v lounském Kauflandu. Šestapadesátiletá žena oznámila krádež peněženky z kabelky, kterou měla údajně zavěšenou na ruce. „Zloděj využil její nepozornosti a věci jí odcizil. V tomto případě poškozená škodu vyčíslila na 1 950 Kč,“ uvedla mluvčí. K podobným krádežím dochází velmi často, hlavně ve větších prodejnách či nákupních centrech, kde se nachází větší množství lidí a zloději se v davu lehce ztratí. Je tedy hlavně na samotných lidech, aby si dávali velice pečlivě pozor na svoje věci. Policie nabádá občany, aby tašky či kabelky neodkládali do nákupních vozíků, ale nosili je při sobě na přední části těla a zapnuté.