„Je to paráda. Dámská je hodně rozbředlá, ale na ostatních sjezdovkách se lyžuje dobře. Nejsou tady žádné fronty,“ pochvalovala si v pondělí 18. dubna odpoledne Lucie Pláničková z Chomutova.

Rodina Němečkových z Mostu jezdí na Klínovec na velikonoční pondělí pravidelně. „Ráno jdu se syny na koledu, odpoledne pak na Klínovci lyžujeme. Je to naše tradice několik let. Jsme tady poslední den lyžování pravidelně,“ řekl František Němeček.

Podle mluvčí klínoveckého areálu Hany Hoffmannové byla právě končící zimní sezona, co se týká počtu lyžařů, dobrá. „Dá se srovnat s posledními předcovidovými roky,“ sdělila. Areál nějakou výraznou změnu nepřipravuje, dotáhnout by se mělo zasněžování „modrých“ úseků Jáchymovské sjezdovky, aby byla více přístupná začínajícím lyžařům.

Street festival jídla, pití a hudby Dovalte na Vale v Lounech
Louny dovalily na mejdan na Vale. Lidi bavilo jídlo, pití i zábavný program

Na severní straně Klínovce leží na sjezdovkách několik desítek centimetrů sněhu, minulý víkend ještě nějaký připadl. Roztaje až v květnu.

Dneškem na Klínovci lyžařská sezona skončila, před pár dny začala příprava na tu letní. Opět se počítá s provozem lanové dráhy Prima Express z Jáchymova na Karlovarsku na Klínovec, která bude vozit turisty a hlavně cyklisty. Z vrcholu Klínovce startují stezky čtyř obtížností trail parku, které končí u nástupu zmíněné lanovky. Jáchymovská sjezdovka na jižním svahu hory se pro lyžaře zavřela na přelomu března a dubna, lanovka se připravuje na léto.

„Začala také příprava stezek trail parku ve spodní části areálu, kde už není sníh. Jeho provoz bychom chtěli spustit během května v závislosti na počasí,“ sdělila Hana Hoffmannová. Podle ní se v letošním létě nepočítá s provozem lanovky Dámská od hotelu Nástup ve směru od Chomutova. „Zájem o ni byl během léta malý,“ vysvětlila.