Oprava ochozu věže kostela sv. Mikuláše v Lounech skončila. Práce probíhaly od poloviny září a během nich bylo oblíbené vyhlídkové místo pro návštěvníky uzavřeno. Nyní se připravuje znovuotevření části významné památky. „Slavnostní přestřižení pásky se uskuteční ve čtvrtek 27. listopadu ve 13 hodin," informoval Radovan Šabata, starosta města.

Kamenný ochoz byl už ve velmi špatném stavu a vyžádal si restaurátorské a udržovací práce. Kostel je v majetku Římskokatolické církve, na opravy přispělo také ministerstvo kultury, Ústecký kraj a město Louny. Místní radnice má na základě smlouvy s církví v objektu průvodce, který zájemce o výstup na věž pouští. „Na ochoz v loňském roce vystoupalo 4711 lidí, interiér chrámu si prohlédlo 9434 lidí," uvedl již dříve Michal Ovšonka z Městského úřadu Louny.

Při běžném provozu lze na centrum pěkného města i okolí shlédnout téměř každý den. V zimní sezoně (od října do konce dubna) konkrétně od úterý do pátku vždy mezi 14. a 16. hodinou, o sobotách a nedělích pak mezi 13. a 16. hodinou. Vstupné na věž činí pro dospělé 20 korun a při stoupání vnitřkem stavby si lze prohlédnout také unikátní zvony. Vstupné do samotného kostela se neplatí.