Koupaliště v Podbořanech je po kompletní rekonstrukci, rok bylo zavřené. Město nyní musí udělat rozbory vody a vyzkoušet technologie. Koupaliště tak neotevře v pátek 1. června, jak bylo původně plánováno, ale až kolem 11. června. Stavební firma už skončila práce na koupališti. „Areál je hotový. Teď už čekáme pouze na rozbory vody,“ potvrdil Deníku starosta Podbořan Radek Reindl.

Původně bylo otevření naplánováno na 1. června, tento termín se ale posune. „Musíme ještě vyzkoušet technologie a také ještě musí hygienici udělat rozbory vody. Předpokládáme, že otevřeme někdy kolem 11. června,“ upřesnil Roman Hodek, vedoucí odboru investic na podbořanské radnici.

Lidé letos zaplatí víc, bude ale rozšířen systém slev. „Děti budou platit 20 korun, dospělí 40 korun. Nově si návštěvníci budou moci zakoupit rodinné vstupné, které bude stát 90 korun. Je také možné si koupit permanentku na více vstupů,“ uvedl Martin Gutzer, tajemník tamní radnice. „Po šestnácté hodině bude vstupné poloviční, tedy 20 a 10 korun,“ dodal. Rekonstrukce koupaliště, která přišla město na 11 milionů korun, měla být hotova na konci minulého roku. Stavební firmě se ji nepodařilo kvůli špatným klimatickým podmínkám včas dokončit.