Ve Ski areálu Klínovec přibudou nová sociální zařízení, která v lyžařském středisku doposud velmi chyběla. Dále tam dokoupí čtyři sněhová děla. V provozu bude také nové infocentrum, kde se návštěvníci Klínovce dozvědí všechny potřebné informace.

Příjemnou zprávou pro všechny lyžaře bude jistě i to, že je čeká řada slev.

„Areál chystá slevu deset procent pro všechny typy sezónních jízdenek,“ uvádí provozovatel Ski areálu Klínovec Martin Píša. Dále se podle něho rozšíří nabídka rodinných jízdenek, místo jednoho dne budou platit až na šest dnů. Nabídka je jak pro rodinu s jedním dítětem, to má slevu padesát procent, tak se dvěma dětmi, tady rodiče za jedno dítě nezaplatí vůbec nic.

Na lyžaře, kteří se v místních hotelech ubytují na minimálně čtyři dny, čeká karta se slevami až třicet procent. Záleží v jaké sezóně se tam lidé ubytují. A kde všude budou mít slevu? Například v lázních Jáchymov, v bowlingové a tenisové hale v sousedním Oberwiesenthalu, v leteckém muzeu v Kovářské a v řadě dalších zajímavých míst.

V areálu na Pyšné budou mít letos nové ovládání vleku.

„Můžeme tak vlek zpomalit nebo zrychlit, jak bude potřeba. Dobré to bude, když budou například nastupovat malé děti,“ vysvětluje Tomáš Procházka z lyžařského areálu Pyšná. Podle něho budou i trochu jiné jízdenky. Dříve byly na jedenáct jízd za sto dvacet korun. Nyní zavedou jízdenky typu - od 9 do 13 hodin, od 12 do 16 hodin, celodenní a večerní. Cena zůstane podobná.

V plné přípravě je podle internetových stránek i Ski areál Mezihoří, tam upozorňují na změnu telefonního čísla do pokladny. Místo původního 474 629 750 bude funkční nové mobilní číslo 722 072 999. Fungovat by tento rok měl i vlek v horských Vejprtech. Podle provozovatele dělají, co je v jejich silách, aby mohl vlek už tuto zimu jezdit.