Již více než půl roku měly být hotové všechny sítě i komunikace u jedenácti nových stavebních parcel, které Kryry připravily v Nové ulici.

Nejdříve ale měli stavebníci problém s elektřinou a plynem, teď zase s vodou a komunikacemi. Tamní radnice tvrdí, že za to může část z nich, někteří stavebníci totiž nespolupracují.

Nejdříve byly problémy s elektřinou. Přesto, že vedení města žádalo ČEZ o výstavbu sítí už v prosinci roku 2006, hotovo bylo až letos na jaře. Stavebníkům přitom bylo slíbeno, že budou sítě hotovy v říjnu 2007.

„Udělali jsme, co bylo v našich silách, elektřinu jsme bohužel nemohli ovlivnit. ČEZ si zasíťování provádí sám,“ brání se nařčení z prodlení starosta Kryr Miroslav Brda. „Elektřina byla navíc zdržena zčásti také kvůli některým stavebníkům. Části z nich trvalo čtyři měsíce, něž se vyjádřili, kde chtějí mít odběrné místo. Teď už je ale elektřina zkolaudována, plyn také,“ sdělil kryrský starosta.

V Nové ulici ale vznikl další problém. Lidé, kteří na domcích pilně pracují si stěžují, že nejsou hotové komunikace. „Bohužel je to opět vina některých jejich kolegů. Nemůžeme dělat komunikace, když ještě někteří z nich nemají hotovou vodu. Nemůžeme tam dělat a hned to nechat rozkopat,“ informoval Deník starosta. Situace je napjatá, trpí především lidé, kteří si své povinnosti plní. „Stavebníci se tam teď mezi sebou hádají, ta voda chybí u čtyř parcel. Samozřejmě pak ti, kdo už všechno mají, trpí,“ dodal Miroslav Brda.