Miroslav Legutko (36 let) odstoupil z místa v zastupitelstvu města Žatce. Zvolen byl před čtyřmi roky za ODS.

Novým zastupitelem by se měl stát nejspíš Petr Dočkal z této strany. Definitivní jméno náhradníka má potvrdit místní sněm ODS v Žatci, který se má sejít v pondělí vpodvečer.

Legutko odstoupil kvůli nesouhlasu s některými kroky vedení města v posledních týdnech a kvůli dojmu, že s ním vedení města dostatečně nekomunikuje. „Požadoval jsem několikrát jasná čísla o hospodaření nemocnice, požadoval jsem jasnou informaci, kdy bude zvolen chybějící člen správní rady. Všechny moje žádosti jsou ignorovány. Za čtyři roky, kdy jsem v zastupitelstvu, jsem nezažil takovou ignoranci a ztrátu schopnosti komunikovat. Na mé otázky a podněty nechce nikdo odpovídat, proto považuji své působení v zastupitelstvu za ztrátu času a odstupuji,“ uvedl M. Legutko.

Jeho dráha v místní politice zažila několik výkyvů. Nikdy však nebyla nudná, mladý zapálený politik se nebál říkat i nepopulární názory a narozdíl od většiny kolegů byl v zastupitelstvu vždy vidět a slyšet. Občas dělá rychlé radikální kroky. Není typem, který by dokázal celou schůzi prosedět a mlčet. V prvních dvou letech volebního období jeho hvězda spíš stoupala, působil i v radě města. Později po vnitřních sporech v žatecké ODS byl odvolán z rady města a nyní sám končí i v celém zastupitelstvu.

Zastupitelstvo se sejde ve čtvrtek a na této schůzi by měl složit slib nový zastupitel za ODS, jenž nastoupí na uvolněné místo. „Pravděpodobně jím bude Petr Dočkal, ale musí to ještě potvrdit místní sněm ODS,“ uvedl v pondělí na dotaz Deníku Jaroslav Rosenkranz, manažer ODS pro okres Louny. Prvními dvěma náhradníky podle výsledků voleb z roku 2006 byli za ODS Petr Holý a Petr Dundek, ale první se mezitím odstěhoval do Podbořan a druhý ukončil členství v ODS.

Připomeňte si: Předseda žatecké ODS skončil a vystoupil ze strany