Letní kino na výstavišti v Lounech zanikne. Areál kina by mohl v budoucnosti sloužit jako zázemí pro různé kulturní akce. „Při jednání vyplynulo, že provozování letního kina v Lounech nemá budoucnost. Proto město souhlasilo s jeho demolicí, na kterou rada města schválila vypsání výběrového řízení,“ uvedla Renáta Čapková, tajemnice Městského úřadu Louny.

Na místě by mělo zůstat hlediště. „Bude odstraněn provozní objekt včetně uskladněného materiálu provozovatele, promítací kabina, betonová deska pod pokladnou. Zmizí také oplocení včetně podezdívky a lavičky,“ přiblížila práce tajemnice. Lavičky a bývalou pokladnu využije oddíl baseballu TJ Lokomotiva. „Sportovní oddíl využije použitelné vybavení na svém hřišti,“ vysvětlila R. Čapková.

Dětské hřiště

V druhé polovině letošního roku by mělo být rozhodnuto, jakou funkci bude prostranství plnit dál. „Představy směřují spíše k budoucímu kulturnímu využití než k úplnému zániku celého prostranství. Mohli by se zde konat různá divadelní představení či koncerty,“ informovala R. Čapková. Další variantou na využití je vybudování dětského hřiště.

„Mohly by zde být umístěné různé lanovky, horolezecká stěna a další atrakce spíše pro starší děti,“ přiblížila tajemnice. Letní kino v Lounech navštěvovali v minulosti při promítání filmů stovky lidí. Avšak jeho popularita a návštěvnost začala klesat, z toho důvodu bylo letní kino před několika lety uzavřeno.