Amfiteátr nevyužívaného letního kina bude mít nové využití. Po letech se tam opět vrátí diváci a kulturní život.

Konat se tam bude část programu slavností Letní lounského vábení, které proběhnou třetí víkend v srpnu.

„V minulých letech se slavnosti kryly s výstavním veletrhem. Letos tomu tak není, proto bude v prostoru amfiteátru bývalého letního kina umístěna nová Folk a Country scéna. Věříme, že lidé si tam cestu najdou a bude se jim tam líbit. Chceme amfiteátr znovu oživit. Počítáme, že areál by mohl být využíván i na další kulturní akce,“ přiblížil Josef Klesal, předseda komise Letního lounského vábení.

Rangers a hořící hranice

Hlavní hvězdou scény na výstavišti bude kapela Rangers. „U pódia bude také zapálená hranice, která bude součástí oslav řeky Ohře,“ dodal Josef Klesal.

Do areálu parku se přemístí také některé doprovodné akce. Tradiční malování na chodník nebo ukázka keramických prací, které se v předchozích ročnících konaly v ulici Kosmonautů, se přesune právě na výstaviště, kde by do té doby měla být dokončena úprava cestní sítě.

Letos také bude vzlétat horkovzdušný balon. Zatímco v loňském roce startoval z bývalého zahradnictví Honka, kde probíhá v současné době parková úprava, letos to bude z baseballového hřiště na výstavišti. Město a okolí z ptačí perspektivy si bude moci opět prohlédnout vítěz soutěže, kterou uspořádá radnice.