Letní kino v Žatci dostane nové ozvučení. Nainstaluje se do střechy jeviště, a tím se v okolí areálu sníží hladina hluku při projekcích, na který si stěžovali obyvatelé okolních domů.„Vyšší hladina zvuku je způsobena jednak tím, že jsou reproduktory umístěné pod plátnem ve vzdálenosti dvacet metrů od divákům, a především tím, že jsou umístěné na ploše jeviště a jsou nasměrovány nahoru do hlediště," vysvětlil Martin Veselý, ředitel městského divadla, které areál letního kina spravuje.

Nově bude ozvučení vyřešeno tak, že se reproduktory umístí do střechy jeviště a sklopí přímo do směru diváků. Navíc se umístěním ozvučení do střechy jeviště zamezí jeho případnému poničení nebo odcizení.

Novinkou tak budou lávky ve střeše jeviště kina, na které se reproduktory zavěsí. Ty budou nově nad hlavami diváků a nasměrovány přesně do jejich míst.

Úprava bude stát necelých sto tisíc korun

Práce vyjdou na 95 tisíc korun a uhradí je městské divadlo ze svého investičního fondu. Hotovo má být v dubnu.

Areál je během léta využíván k promítání filmů, konají se v něm také různé hudební a kulturní akce. Je využíván třeba při žatecké Dočesné, nově se tam od areálu K500 má přesunout také pálení čarodějnic na konci dubna. V květnu je využíván také při národním šampionátu mažoretek.