Poklidný Štědrý den prožili ve službě hasiči v okrese Louny. Vyjeli jen jednou – před půlnocí hořel kontejner na papír ve Dvořákově ulici v Postoloprtech.

Oproti klidné službě na Štědrý den měli hasiči další sváteční den, 25. prosince, práce o poznání víc. Bohužel také hodně smutné.
Hned před šestou hodinou ráno vyjela žatecká jednotka do Studentské ulice. I v tomto případě hořel kontejner na tříděný odpad. Ze stejného důvodu jeli po deváté hodině hasiči v Postoloprtech na Třebízského náměstí.

Dívku transportoval vrtulník

Na Boží hod vánoční měla odpoledne napilno žatecká jednotka. Po 13. hodině došlo ke střetu dvou osobních aut na silnici Žatec – Rakovník u Deštnice. „Hasiči z jednoho auta vyprostili zraněnou osobu," sdělil Michal Hrdlička z Hasičského záchranného sboru Žatec. Mladá dívka pak byla s podezřením na zranění páteře transportována vrtulníkem do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. „Příčiny čelního střetu jsou předmětem dalšího šetření," řekla policejní mluvčí Jana Matonohová.

U Blatna se oběsil ve skalách muž

Odpoledne pak jela lezecká skupina žateckých hasičů k Blatnu na Podbořansku, kde se v hluboké rokli nacházelo tělo muže, jenž se rozhodl oběšením na laně spáchat sebevraždu. Hasiči, na místě byli i podbořanští profesionálové, jeho tělo vytáhli do míst, odkud už jej bylo možné odvézt autem.

Ve stejný den večer jeli ještě hasiči v Postoloprtech k požáru kontejneru do Dvořákovy ulice.