Režisér Jakub Kohák, sportovní komentátor Jiří Hölzel, novinář a cestovatel Dan Přibáň nebo lékař bez hranic Tomáš Šebek.

Všechny tyto známé osobnosti spojily síly s projektem Darujme.cz, který dlouhodobě oceňuje české filantropy. V jejich barvách poběží v neděli 13. listopadu 83. ročník Velké kunratické a budou snažit získat finanční prostředky na pomoc Zdeňce Mocňákové z Loun, vítězce ceny Via Bona, která sama potřebuje nový invalidní vozík.

Běžci chtějí nejen pomoci paní Zdeňce, ale také upozornit na projekt Darujme.cz, což je online služba Nadace Via s podporou Nadace Vodafone Česká republika.

Jakub KohákZdroj: archiv Darujeme.cz„V neděli 13. listopadu obujeme tenisky a jdeme na trať Velké kunratické. Náš cíl je doběhnout a získat peníze na invalidní vozík Zdeňce, mimořádné osobě, která si to zaslouží. Pojďte nám pomoci a chcete-li nás trochu namotivovat, ať ten závod zvládneme, prosíme přispějte. A když se nám podaří vybrat více, další peníze půjdou na projekty Zdeňky Mocňákové, kterými sama pomáhá jiným lidem se zdravotními problémy. Děkujeme!," říká za tým známý herec, režisér a bavič Jakub Kohák.

Zdeňka Mocňáková pomáhá ostatním

Zdeňka Mocňáková z Loun je upoutaná na invalidní vozík. Navzdory tomu sama po celý život pomáhá nemocným lidem a seniorům. Založila třeba službu Senior taxi. Ta usnadňuje dopravu lidem z Loun, kteří se špatně pohybují.

Za celoživotní pomoc druhým lidem Zdeňka Mocňáková letos získala filantropickou Cenu Via Bona udělovanou Nadací Via.
„Rozhodli jsme se proto natrénovat na Velkou kunratickou, abychom její příběh skrze Darujme.cz a Nadaci Via zpropagovali, a abychom na nový invalidní vozík získali s vaší pomocí peníze," doplnil J. Kohák.