Nechat vyhrát přespolní? Kdepak, lounské okresní kolo Odznaku všestrannosti olympijských vítězů ovládla pořádající ZŠ Postoloprty Draguš. Nebylo to velké překvapení, protože žáci absolvovali přípravný kemp v partnerské škole v Německu. Potrénovali a vyhráli.

Startovala stovka dětí

Při soutěži, která se konala v úterý 4. dubna, na druhém místě skončila lounská ZŠ a MŠ Kpt. Otakara Jaroše, třetí byla ZŠ Komenského alej ze Žatce.
„Celkem se zúčastnilo 103 dětí," říká za pořadatele Petr Marinčič.

Zároveň bylo rovněž oceněno šest nejlepších výkonů jednotlivců: Petr Němec (ZŠ Postoloprty) hodil medicinbalem 16,10 metru, Laura Hrubá (ZŠ Komenského alej Žatec) zvládla 330metrový dribling, Ondřej Panovský (ZŠ Postoloprty) ohromil 317 přeskoky přes švihadlo a Zuzana Porubčanová (ZŠ Otakara Jaroše Louny) 320, Jan Myslikovjan (ZŠ Postoloprty) se blýskl 104 kliky a Andrea Kaplanová (ZŠ Přemyslovců Louny) 103.

Trojskok, švihadlo, kliky …

Děti soutěžily v pětiboji složeném z trojskoku, hodu medicinbalem, švihadla, kliků a driblingu či běhu na 1000 metrů. Do klání se zapojili jednotlivci narození v letech 2002 až 2007 a v družstvech závodily ročníky 2003 až 2006.

Do krajského kola, z něhož vede cesta do republikového finále, přímo postupují dvě nejlepší školy.
Krajské kolo se uskuteční za měsíc – 19. května v Chomutově.

Soutěž má vést děti ke sportu

Letos se koná již osmý ročník Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, který založili olympijští vítězové v desetiboji Robert Změlík s Romanem Šebrlem s cílem motivovat děti ke sportu.

Olympijský odznak – OVOV je součástí projektu Sazka Olympijský víceboj. Jeho disciplíny jsou určeny dětem i dospělým, kteří mohou získávat bronzové, stříbrné, zlaté a diamantové odznaky, jež jsou motivací ke zlepšení výkonů.

Daniela Marková