Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo dnes další část oprav na rychlostní silnici R7 z Prahy do Knovíze. Jde o údržbu a opravu levé strany komunikace na úseku km 2,7 – 15,295 ve směru z Prahy na Louny.
Od pondělí 17. března  do 15. května bude uzavřen pás silnice R7 ve zmíněném úseku ve směru na Prahu vyjma exitu 3 (Kněževes) a exitu 7 (Makotřasy). Provoz je sveden do protisměru. „V první fázi bude provedena oprava dvou úseků. A to  na km 15,295 – 8,237 a současně  na km 7,436 km – 3,747. Celková délka obou úseků rekonstrukce je 10,7 kilometru. Délka uzavírky mezi převáděním dopravy do protisměrného jízdního pásu je 11,4 kilometru," sdělila Nina Ledvinová, tisková mluvčí ŘSD.
Po dokončení této části bude provoz převeden opět do levého pásu R7 a následně silničáři zahájí práce na třetí části.

V květnu začne třetí etapa prací

Třetí část oprav začne 15. května a potrvá do 30. května. „Při této opravě budou uzavřeny úseky v místech exitu 3 (Kněževes) a exitu 7 (Makotřasy). V místě uzavírky bude provoz převeden do pravého pásu R7," vysvětlila mluvčí.
Silnice Praha – Chomutov je využívána řidiči z Lounska a Žatecka při cestách do hlavního města. Čtyřproudový úsek mezi Prahou a Slaným byl většinou postaven v osmdesátých letech 20. století, povrch silnice byl už ve špatném stavu a potřeboval opravu.
Řidiči už roky volají po vybudování čtyřpruhu po celé  délce silnice. Ten je nyní hotový v úsecích Praha – Slaný, obchvat Sulce a Bitozeves – Chomutov. Dostavba zbylých je ale v nedohlednu.
V současné době se zpracovává studie, která posuzuje varianty šířkového uspořádání budoucí silnice R7 v úseku Slaný – Bitozeves. Zvažuje se totiž, že by se z důvodu finančních úspor silnice dostavěla užší o čtyři metry. A to ze standardní šíře pro rychlostní silnice 25,5 metru na úspornou 21,5 metru.