Výstavba dalšího úseku čtyřproudové silnice R7 Praha – Chomutov by měla začít příští rok, v případě R6 Praha – Karlovy Vary v roce 2016. Alespoň to tvrdí aktuální plán ministerstva dopravy. Obě rychlostní komunikace protnou okres Louny, jejich dostavba je důležitá pro jeho další rozvoj.

Plán je příliš optimistický

Do konce roku 2016 se má v České republice rozběhnout výstavba nebo zásadní modernizace 400 kilometrů silnic, z toho 268 kilometrů budou dálnice a rychlostní silnice. Takový plán vypracovalo ministerstvo dopravy. Odborníci ale varují, že je příliš optimistický. Některé úseky, kterých se týká, nejsou zdaleka pro stavbu připravené.

R7 se prodlouží o 4 kilometry

Příští rok by se podle plánu měl začít stavět téměř čtyřkilometrový úsek silnice R7 mezi Bitozevsí a Postoloprty. Aktuálně se ale řeší, kdo se bude starat o budoucí most u Seménkovic. Pokud nedojde k dohodě, most se z projektu vypustí. V takovém případě bude třeba přepracovat projekt a zahájení výstavby se odsune.

Na R6 hned tři nové úseky

Plán také počítá s pokračováním výstavby čtyřproudové komunikace R6 Praha – Karlovy Vary. V roce 2016 se mají na této silnici začít stavět dokonce tři úseky: obchvaty Lubence na Podbořansku a Řevničova s Krušovicemi na Rakovnicku. V plánu je také úsek Nové Strašecí – Řevničov, který naváže na dosud dokončenou silnici R6 od Prahy.