Radnice v Lounech se chystá k zásadnímu kroku v otázce vytápění. Smlouva se současným dodavatelem končí v roce 2014, hledání jiných možností vytápění běží již několik měsíců. Nakonec padlo rozhodnutí, že město bude své objekty vytápět samo. Investuje do vybudování plynových kotelen.

„Jednání se současným dodavatelem, společností KA Contracting, nebylo vždy na nejlepší úrovní. Projektovou dokumentaci na vlastní plynové kotelny máme již připravenou,“ uvedla tajemnice radnice Renáta Čapková.

Náklady: 16 milionů

Město tak nechce být již závislé na jednom dodavateli, navíc smlouva se současným dodavatelem, která byla podepsána již v roce 1991, je v současné době podle radnice nevýhodná.

Vlastní vytápění bude mít plavecká a sportovní hala, domov pro seniory a budova městského úřadu, která se nachází v jižní lokalitě města.

Město v souvislosti s tímto krokem počítá s náklady 16 milionů korun. Prostředky se budou hledat v investičním rozpočtu, kotelny se začnou budovat na začátku roku 2014. „Návratnost investice je čtyři roky. Pokud by se nepodařilo najít dostatek finančních prostředků v našem rozpočtu, lze to případně řešit i úvěrem,“ dodala Renáta Čapková. Smlouvy na vytápění skončí i dalším organizacím a firmám v této lokalitě, jsou to soukromá nemocnice, poliklinika, katastrální a finanční úřad.