Poprvé, v roli prezidenta, přijel Miloš Zeman do Ústeckého kraje v říjnu 2013. Zamířil i s manželkou Ivanu do Roudnice nad Labem, Litoměřic, Žatce, Chomutova, Jirkova a Ústí. Další návštěvy se konaly v roce 2015, kdy hlava státu přijela hned dvakrát a v listopadu roku 2016.

V říjnu 2017 se do Ústeckého kraje vydal Zeman znovu. Pozdravil seniory v mosteckém divadle, přijel do Bíliny a Ústí nad Labem. Byla to už jeho pátá prezidentská návštěva. Miloš Zeman přitom rád navštěvoval regiony také dříve, už v dobách, kdy byl premiérem.

Prezidentská kolona zavítala na sever znovu v roce 2018. Tehdy to byla třídenní návštěva. Miloš Zeman se setkal s krajskými zastupiteli a se starosty, vydal se také do Podbořan, kde se setkal na náměstí s občany.

Ví premiér, co vás trápí? Deník.cz nabízí živé debaty s Petrem Fialou.
ANKETA: Mynář, vulgarity? Hlasujte, co byl největší problém Miloše Zemana

Prohlédl si také elektrárnu v Ledvicích na Teplicku, Bečov, následně zajel do Lišan na Lounsku, kde měl při volbách vůbec největší podporu z celé republiky. Třetí den návštěvy strávil v Bílině a na zámku Jezeří.

Poslední prezidentská návštěva Miloše Zemana vregionu proběhla loni v říjnu. „Je to má rozlučková návštěva,“ řekl při příjezdu do Ústeckého kraje. „Loučím se touto návštěvou s 32 let trvajícím politickým životem,“ dodal. Zavítal tehdy do Ústí nad Labem, Děčíně, Lukavce a Třebívlic.