Česká pojišťovna již třetím rokem pravidelně sleduje a vyhodnocuje nehodovost v českých městech a přiděluje jim takzvaný ČP Index bezpečnosti. Poté sestavuje žebříček měst podle jejich bezpečnosti z hlediska dopravy.

Louny jsou v průměru

Za uplynulé dva roky se třináct krajských i 59 okresních měst České republiky roztřídilo podle počtu obyvatel, registrovaných aut, počtu nehod a zranění při nich na města více či méně bezpečná. Loňské hodnocení dopadlo pro město Louny jen průměrně. Skončilo na 34. místě.

„V kategorii okresních měst zůstala v roce 2006 v čele dvě města bez nehody s usmrcením nebo těžkým zraněním v zastavěné části města, a sice Rakovník, který je na prvním místě už druhým rokem po sobě, což je obdivuhodné. Druhý byl Tachov,“ uvedl Václav Bálek, mluvčí České pojišťovny.

Louny se umístily v žebříčku zhruba v polovině, na 34. místě. Poslední, na 59. místě, je Kutná Hora za Náchodem a Jabloncem nad Nisou. Doprava v Lounech se značně zklidnila v letech 1999 a 2000, kdy byl postupně zprovozněn silniční obchvat. V žebříčku byla hodnocena jen krajská a okresní města, takže Žatec hodnocen nebyl.