Systém, při kterém v Lounech dávají strážníci na špatně zaparkovaná auta lístky s upozorněním místo botiček, zůstane. Vedení města je s ním velmi spokojeno. Novinka byla zavedena v Lounech počátkem letošního roku.

„Asi jedna třetina řidičů na parkovací lístky nereaguje, což je zhruba stejný podíl jako v jiných městech. Většina ale své prohřešky řeší," uvedl Jan Čermák, místostarosta Loun.

Zařízení pro zadržení vozidla, lidově zvané botička, lounští strážníci od počátku roku používají jen výjimečně, pokud to konkrétní situace vyžaduje. Například u řidičů, u kterých vědí, že se už dříve dopustili přestupku a nepřišli ho řešit.

Strážníci, kteří přestali ve větší míře používat „botičky", tak mají mít více času na další činnosti. Místo časově náročné instalace a sundavání „botičky" dávají hříšníkovi za stěrač auta lístek s oznámením o spáchání přestupku.
„Pokud se řidič bez omluvy nedostaví ve stanovenou dobu na služebnu, bude pak věc postoupena správnímu orgánu Městského úřadu Louny," upozorňuje městská policie.