Město Louny určilo částku, kolik peněz bude v příštím roce investovat do svého rozvoje – nových staveb a také oprav současných budov, chodníků, dětských hřišť, škol. Zastupitelé města schválili investiční rozpočet na příští rok a také předběžný investiční plán na rok 2011.

Pro rok 2010 byly schváleny dvě varianty rozpočtu, a to pro případ získání dotací, o které bude město žádat.

V prvním případě se jedná o částku 97,79 milionů korun, v druhém případě 91,79 milionů korun.

Na investicích město příliš nešetří. Dalo by se očekávat, že investice budou kvůli finanční krizi hubenější, je tomu ale spíš naopak. Rozpočet je o něco vyšší než v loňském roce. V rozpočtu je zahrnuto přes jedno sto akcí. Město by rádo pokračovalo v zateplování škol. O dotaci na zateplení a výměnu oken bude žádat u dvou základních škol – Přemyslovců a Prokopa Holého. Pokud dotace několik milionů korun město nezíská, bude financovat drobnější opravy v mateřských školách.

V příštím roce půjde největší balík peněz do komunikací, spolkne celkem 35 milionů korun. Jednou z větších akcí za 6,3 milionu korun bude rekonstrukce chodníků v ulici Riegrova, kde budou zároveň upraveny přechody pro chodce. Tři miliony korun půjdou do druhé etapy zvyšování počtu parkovacích míst ve městě, oprav se dočkají i další chodníky.

11 milionů na sportoviště

Další větší částka, celkem 14 milionů korun, chce radnice investovat do dětských koutků a sportovišť. Z toho 11 milionů spolknou sportoviště, tedy sportovní hala, zimní stadion a další. V příštím roce se také bude pokračovat s modernizací dětských koutků, kterých je ve městě na 45, z toho pouhých 24 je již opravených. Počítá se také s rezervou na vybudování hřiště pro děti a větší mládež.

Další balík peněz půjde do zeleně, památek, veřejného osvětlení a na různé projekty. V Zahradním městě by v příštím roce měla být profinancována demolice tří bývalých armádních budov a dokončeny práce na komunikacích.