Rada města schválila vypsání výběrového řízení na advokátní kancelář zastupující město Louny. V současné době zastupuje město Karel David.

Návrh prosadili hlavně radní za ČSSD. Proti byl pouze starosta Jan Kerner (ODS), který před časem uvedl, že nevidí důvod pro změnu.

ČSSD už před volbami avizovala, že bude usilovat o výměnu právníka. Hned poté se objevily spekulace, že o pozici bude mít zájem lídr ČSSD, zastupitel, radní a advokát Jan Růžek. On sám to již před volbami ale veřejně odmítl. „Pan Růžek se do tohoto výběrového řízení hlásit nebude. Moje manželka je také advokát a ta se do soutěže také nepřihlásí,“ vyvrátil při nedávném on–line rozhovoru se čtenáři Žateckého a lounského deníku informaci místostarosta Pavel Csonka (ČSSD).

Podle Renáty Čapkové, tajemnice lounské radnice, dostává právní zástupce od města paušální plat 38 tisíc měsíčně bez DPH. K tomu je nutné připočíst další platby při vyhraném sporu u soudu a za vybrané pohledávky.

Výběrové řízení by mělo proběhnout do konce března. Radní za ČSSD by chtěli změnu i na postu ředitele městské policie. „Zatím bylo radou města řediteli uloženo vypracovat novou koncepci práce městské policie s termínem do konce měsíce února 2011,“ řekl místostarosta.