Víkendová lékařská pohotovost pro dospělé pacienty bude pokračovat i po Novém roce.

Radnice se znovu dohodla s nemocnicí i pro rok 2010.

I v příštím roce se mohou občané Loun a okolí spolehnout, že bude ve městě fungovat pohotovost pro děti a dorost, o víkendech a svátcích pak i pohotovost pro dospělé. Zajišťovat to má smlouva mezi městem a Nemocnicí Louny, kterou schválili na svém letošním posledním jednání lounští radní.

Smlouva bude uzavřena na dobu určitou od 1. 1. do 31. 12. 2010. „Rozsah péče se oproti letošnímu roku nezmění,“ ujistila tajemnice městského úřadu Renáta Čapková.

Pohotovost pro dospělé je poskytována na interním oddělení nemocnice o víkendech a svátcích od 8 do 13 hodin. Pro děti v budově polikliniky ve všední dny od 17 do 20 hodin. V sobotu a neděli pak od 9 do 20 hodin.

Nemocnice na poskytování pohotovosti získá od města a kraje celkovou finanční částku ve výši 1,3 milionu korun. Podíl města Loun je 371 tisíc korun, neinvestiční dotace Ústeckého kraje pak 955 tisíc korun. Přesná výše částky Ústeckého kraje bude ale ještě upřesněna po schválení rozpočtu Ústeckého kraje. V dřívějších letech byly s pohotovostí v Lounech problémy, protože praktičtí lékaři odmítali držet víkendové služby.