V loňském roce tam zavedli pracovní soboty, které se pravidelně opakují. Novou službu obyvatelé přijali kladně.

„V průměru se na každou z nich dostavilo 100 lidí. Je to služba především pro ty, kteří dojíždějí za prací v týdnu mimo město, školáky a podobně. Šli jsme cestou, jakou si zvolili sami lidé. Některé odbory se nevyužívaly, takže jejich úředníci pracovní soboty už nemají, je to tedy otázka zájmu. Ostatní úředníci přistupují k pracovním sobotám s vědomím, že jsou tady pro občany a v sobotu pracuje i celá řada jiných profesí, takže na tom není nic nepřirozeného. Další úřední sobota je naplánovaná na 1. březen, uvedl místostarosta Žatce Aleš Kassal.

Jakmile je vaše žádost vyřízena, přijde lidem SMS zpráva. „Lidé, kteří si u nás vyřizují různé doklady, mohou využít naší nabídky a být vyrozuměni o vyhotovení a vyzvednutí si příslušného dokumentu s pomocí krátké textové zprávy,“ dodal A. Kassal.

V Lounech se mohou lidé jednoduše dozvědět, o čem rozhodují jednotlivé komise rady města a výborů zastupitelstva. „Na našich internetových stránkách zveřejňujeme zápisy z jednotlivých jednání. Občané tak mají přehled o tom, co komise a výbory projednávaly a jak následně rozhodla rada města. Odbor rozvoje města navíc začal zveřejňovat prezentace některých významných investičních akcí. Návštěvníci našich stránek tak budou mít představu o tom, jak bude které veřejné prostranství po provedení investiční akce ve skutečnosti vypadat,“ uvedla tajemnice lounské radnice Renáta Čapková.

Lidé míří na úřad nejčastěji kvůli vyřizování osobních dokladů, tedy občanské a řidičské průkazy, cestovní doklady