Jaroslav Čása, Pavel Janda a Michal Kučera, tři zastupitelé města Loun zvolení za TOP 09, se nezúčastní setkání s prezidentem ČR v Lounech, které je přichystáno na úterý 8. prosince. Zastupitelé to uvedli v pátek 4. 12. ve společném prohlášení a zdůvodnili to nesouhlasem s názory Miloše Zemana a s jeho kroky a projevy v poslední době.

„Nesouhlasíme s postoji, výroky a činy prezidenta Miloše Zemana, které nás posunují na Východ, rozdělují společnost a podporují radikální a fašizující postoje. Proto projevíme svůj nesouhlas s chováním prezidenta republiky Miloše Zemana tím, že se nezúčastníme uvítání prezidenta při návštěvě našeho města. Nepůjdeme ani na přijetí prezidenta představiteli města Loun, ani na setkání prezidenta s občany," uvádějí mimo jiné ve svém obsáhlém prohlášení.

Prezident ČR Miloš Zeman přijede na třídenní návštěvu Ústeckého kraje v pondělí. Její součástí bude i úterní návštěva v Lounech, kde se nejprve sejde s politickými představiteli města a potom bude besedovat s veřejností ve Vrchlického divadle. Beseda s občany začne podle protokolu v 16.25 hodin. Vstup je bezplatný, ale divadlo má omezenou kapacitu pouze zhruba 200 míst, a tak kdo se chce zúčastnit, musí přijít z organizačních důvodů s alespoň půlhodinovým předstihem, jinak se do divadla nemusí dostat, upozorňují pořadatelé.