„Doteď jsme memoriál připravovali na letním cvičišti, akce se nám ale rozrůstá. Abychom mohli pozvat více účastníků a rozšířit program, rozhodli jsme se ji přesunout na výstaviště. Navíc v části letního cvičiště se nyní pracuje,“ vysvětlila za pořadatele Andrea Kloučková.

Na příchozí čeká bohatý odpolední a večerní sportovní i kulturní program, součástí budou běžecké a cyklistické závody, různé ukázky, módní přehlídka, dražit se bude tenisová raketa Karolíny Plíškové. „Získali jsme ji díky kontaktům, které na Karolínu máme. Majitel dostane k raketě také certifikát o její pravosti, o tom, že s ní skutečně hrála,“ sdělila Kloučková.

Další dražba probíhá na facebooku, zájemce v ní může získat voucher v hodnotě 50 tisíc korun na třídenní pronájem svatební Tiché stodoly v Lenešicích. „Tuto dražbu necháme běžet až do konce srpna,“ sdělila Petra Petříková z pořádajícího týmu. Peníze z obou dražeb se započítají do celkového výtěžku charitativní akce.

Petr Pačes v kabině Hawkeru Hurricane. Zahynul při letecké nehodě v Chebu
Poslední rozloučení s Petrem Pačesem proběhlo na letišti v Roudnici

Memoriál Petry Hézlové se zařadil mezi největší dobročinné akce v regionu. Loni se pořadatelům podařilo vybrat přes 250 tisíc korun, předloni to bylo 225 tisíc a rok před tím přes 160 tisíc. Celkově přineslo šest ročníků memoriálu přes 750 tisíc korun. „Podpora obyčejných lidí i našich partnerů roste, rok od roku chodí i více návštěvníků na samotnou akci. Moc si toho ceníme,“ sdělila Kloučková.

Příjemnější prostory pro pacienty i zdravotníky

Díky příspěvkům vybraným na memoriálu došlo na oddělení onkologie chomutovské nemocnice k rekonstrukcím a úpravám oddělení, aby se tam pacientům lépe žilo v čase, kdy jsou hospitalizováni. „Nadstandardně se vybavily pokoje pro pacienty, zrekonstruovaly další prostory a vylepšily se i místnosti pro zaměstnance,“ přiblížila Kloučková s tím, že výtěžek z letošní akce půjde do úprav společných prostor oddělení pro pacienty a návštěvy.

Onkologické oddělení Nemocnice Chomutov je specializovaným centrem, které zajišťuje komplexní péči pro onkologické pacienty z kraje. Specializuje se zejména na nechirurgickou léčbu nádorů. Základem léčby je především ozařování a chemoterapie. Ta může probíhat za hospitalizace nebo ambulantně.