Na řidiče čeká další uzavírka mostu na Žatecku. Od počátku května až do konce roku bude uzavřený most u Zálužic přes Ohři a Blšanku.

Důvodem je jeho celková rekonstrukce.

„Objízdná trasa je dlouhá přibližně 11 kilometrů. Bude vedena obousměrně přes Stekník, Hradiště, Lišany, Selibice a Rybňany,“ uvedla Jitka Stříbrná z odboru dopravy Městského úřadu v Žatci.

Rekonstrukci mostu přes Ohři a Blšanku v Zálužicích zaplatí Ústecký kraj, vyjde na téměř čtyřicet milionů korun.

Oprava bude rozsáhlá

Železobetonový most nad soutokem Ohře a Blšanky u Zálužic byl postaven v roce 1934. V současné době je ve špatném technickém stavu. Rekonstrukce bude obdobně rozsáhlá jako na nedalekém mostě přes Ohři v Hradišti, která skončila loni před Vánocemi. Z původního mostu zůstaly jen nosníky na obou březích a pilíře v řece – vše zbylé od mostovky po zábradlí je nové.

Kraj letos připravuje také rekonstrukci mostu přes železniční trať u rozvodny Výškov na silnici mezi Bítozevsi a Břvany. I ta vyjde na téměř čtyřicet milionů korun. Od loňského září je zavřený most přes železniční trať u bývalé Fruty v Žatci. Práce se značně zdržely, místo plánovaných tří měsíců budou zřejmě trvat celý rok. Most na silnici Žatec – Hořetice by podle nynějších předpokladů měl být opět otevřený až na konci léta.

Pětina mostů je ve špatném stavu

Na silnicích okresu Louny je celkem 218 mostů. Z toho je 47 z nich, tedy přibližně pětina, ve špatném, velmi špatném nebo havarijním stavu.

V havarijním stavu je jeden most. A to přes říčku Blšanku u Očihova na Podbořansku. Je kvůli tomu zavřený. (čtěte zde)