Původně dva měsíce, nakonec celý rok. Tak vypadá uzavírka mostu přes koleje u západního nádraží v Žatci.

Most na silnici Žatec – Hořetice přes železniční trať Žatec – Plzeň byl kvůli rekonstrukci uzavřen loni v září, předpokládalo se, že znovu bude otevřen během listopadu.

Půl roku se práce na místě vůbec nehnuly a vypadá to, že jej budou moci motoristé znovu využívat až v září.

Rozsáhlá oprava mostu
se nečekala

Správa a údržba silnic Ústeckého kraje argumentuje, že tak velké poškození mostu se před zahájením prací nečekalo, proto se muselo přistoupit k rozsáhlejší a časově náročnější opravě. Během posledních několika měsíců se přímo na mostě nepracovalo. „Práce ale pokračovaly. Během zimy se vyráběla nová železobetonová deska pro most, která se nyní dokončuje. Během měsíce by se práce přímo na místě měly obnovit,“ sdělil na dotaz Deníku Jaroslav Tačner, náměstek Správy a údržby silnic Ústeckého kraje.

V současné době se předpokládá, že práce na mostě skončí až v září. „Budeme se snažit je ukončit o něco dřív,“ dodal J. Tačner.

Rekonstrukce mostu přes koleje vyjde na více než sedm milionů korun.

Lidé v části Žatce jsou odříznuti

Kvůli opravě mostu byla stanovena objízdná trasa přes Žiželice. Pro mnoho lidí z „odříznuté“ části Žatce a Záhoří je to ale daleko, proto využívají k cestě do města cesty přes Loučky nebo kolem západního nádraží. Obě byly ve špatném stavu. Radnice nechala alespoň jednu z nich, spojující Chomutovskou a Mosteckou ulici, v závěru loňského roku opravit.