Štáb pro potřeby natáčení uzavře na několik dní centrální náměstí Svobody. „Natáčení bude náročné na scény hlavně na náměstí Svobody, kde se bude točit pět dní v červnu. Konkrétně 12., 13. 14., 26. a 27. června,“ uvedl Jiří Kubovský, spolupracovník filmařů v Žatci.

Na náměstí Svobody budou v tyto dny velmi omezené možnosti parkování a vjezdu na něj. Řidiči budou moci odstavit svá auta na okolních náměstích – Chelčického, 5. května, Hošťálkově a Žižkově.

Oslavy se budou točit na náměstí

Děj seriálu Nemocnice na kraji města se odehrává v pomyslném městě s názvem Bor, na který se změní Žatec. Natáčet se má na náměstí Svobody, radnici a v divadle. Na náměstí se budou konat oslavy výročí seriálové nemocnice, pro potřeby natáčení tam bude postaveno i pódium. Záběry z nemocničního prostředí se ale budou pořizovat ve vojenské nemocnici ve Střešovicích a v pražských ateliérech.

V Žatci by se v souvislosti s natáčením seriálu měly objevit známé české herecké tváře. Například Josef Abrhám, Jiří Bartoška, Otakar Brousek mladší a další. Česká televize uvede třetí řadu divácky úspěšného seriálu Nemocnice na kraji města s podtitulem Nové osudy příští rok na podzim. Druhá řada seriálu, s dodatkem „po 20 letech“, kterou ČT odvysílala na přelomu let 2003 a 2004, se přitom stala dosud nejsledovanějším seriálovým projektem u dospělých diváků na českých televizních stanicích.

Ve třetí řadě o 13 dílech se diváci setkají se známými hrdiny, například doktorkou Čeňkovou v podání Elišky Balzerové, která ve třetí řadě povýší do funkce primářky, ředitelem Blažejem ztvárněném Josefem Abrhámem, herci Viktorem Preissem, Hanou Maciuchovou a dalšími. Nově si v Nemocnici zahraje herec a muzikant Richard Krajčo a Vilma Cibulková.