Zranění lidé z autobusu, který se v neděli 11. dubna ráno střetl s osobním autem u Bitozevsi na silnici Praha – Chomutov, už byli propuštěni ze žatecké nemocnice.

Sanitky tam po nehodě odvezli šest zraněných včetně 31letého řidiče autobusu, všichni utrpěli lehká zranění. Dalších 12 cestujících z autobusu bylo ošetřeno a ponecháno na místě.

V autobuse cestovalo 23 českých, slovenských a ukrajinských dětí a dvě učitelky do Německa.

Fotografie a video
z nehody
najdete zde


Tragická nehoda se stala v neděli kolem půl deváté ráno na silnici I/7 Praha – Chomutov mezi odbočkami na Bitozeves a Seménkovice na Žatecku.

„Řidič osobního vozidla zn. Seat Toledo, jedoucí ve směru od Chomutova na Louny, najel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl se zájezdovým autobusem zn. Mercedes, který jel v opačném směru. Po nárazu sjel autobus do pravého silničního příkopu, kde zůstal položený ve stráni na pravém boku. Osobní vůz zůstal stát po čelním nárazu v pravém jízdním pruhu, přičemž došlo k jeho zahoření. Řidič ve vozidle zemřel,“ popsala nehodu Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí. Alkohol u řidiče autobusu policisté nezjistili.

Proč řidič seatu vjel do protisměru, se dosud neví. Policisté sice tuší, kdo za volantem seděl, stoprocentní jistotu ale nemají. Kdo vlastně za volantem seatu zemřel, tak řeknou znalci. „Ve věci stanovení příčiny smrti a určení identity řidiče seatu bude provedena soudní pitva a další znalecká zkoumání,“ sdělila mluvčí. Na řadu tak pravděpodobně přijdou například znalecké testy DNA a srovnávací testy chrupu zemřelého.