Kriminalisté stále vyšetřují, jak a proč došlo před dvěma týdny k dopravní nehodě na silničním obchvatu Loun, při které zemřel známý fotbalový činovník Zdeněk Kovář. Jeho sportovní a funkcionářská kariéra byla dlouhá léta spjata s fotbalem v Žatci a Blšanech.

K nehodě došlo v sobotu 23. února odpoledne poté, co 38letý řidič osobního automobilu zn. Audi A6 jel od Prahy na Chomutov a na obchvatu Loun začal riskantně předjíždět. Čelně se střetl s protijedoucím osobním autem zn. Škoda Octavia, které řídil 63letý Zdeněk Kovář. Ten na místě zemřel. Druhého řidiče převezli záchranáři s těžkým zraněním do žatecké nemocnice a odtamtud vrtulníkem do nemocnice v Ústí.

Řidič audi je z Karlovarska, jeho zdravotní stav je údajně stabilizovaný. „Celá věc je zatím na počátku šetření, kriminalisté si vyžádali znalecké posudky z oboru dopravy a toxikologie," sdělila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí. Zmíněné posudky mají zkoumat, jak k nehodě došlo a zda řidiči nebyli pod vlivem drog nebo alkoholu. Policejní vyšetřování nehody potrvá několik měsíců. Pak se teprve ukáže, zda bude někdo kvůli nehodě obviněn.