Německý víkend se uskuteční už za několik dní, konkrétně 16. a 17. října, v Lounech. Zájemci se budou moci dozvědět podrobnosti o životě našich západních sousedů, jejich tradicích a dokonce i ochutnat některé jejich speciality.

Akce navazuje na seriál, představující partnerská města Loun. Loni jsme tak zažili Francouzský víkend, předloni zase Holandský víkend. A tematicky koresponduje i s projektem Světových dnů v městské knihovně. Ten seznamoval s různými komunitami, s kterými je možné se ve městě na Ohři setkat. Louňané tak poznávali kulturu a zvyky například Vietnamců, Ukrajinců nebo Japonců.

Německý víkend odstartuje tradičně přednáškou o této zajímavé zemi. Začne v pátek 16. října v 17 hodin v knihovně, pokračovat bude posezením.

Spolu s farmářskými trhy

Hlavní program pak proběhne v sobotu a obohatí plánované farmářské trhy na Mírovém náměstí. Návštěvníci se mohou těšit na prodej německých specialit a produktů, ukázku paličkování, pro ty menší bude připravena střelba z kuše a luku nebo házení sekerky na terč. Program slibuje i hudební vystoupení. Večer pak od 17.30 hodin zpříjemní v kině Svět promítání německého filmu Den blbec, akční komedie z roku 2014. Hlavních rolí se ujali Axel Stein a Moritz Bleibtreu.

Na své si ale přijdou i ti, kteří by chtěli kousek Německa ochutnat. Restaurace Caramell, Nový Svět a U Somolů budou od pátku až do neděle nabízet německé speciality.

Německý víkend v Lounech pořádá komise cestovního ruchu při radě města, městské informační centrum a partnerské město Zschopau.