Ředitelství městské nemocnice v Žatci se přestěhuje. V současné době sídlí ve vile ve spodní části areálu, nově by mělo mít sídlo v budovách polikliniky. Ke stěhování má dojít letos v květnu.

„Ředitelství Nemocnice Žatec se stěhuje do nevyužívaných prostor budovy polikliniky. Nově vznikne jedenáct kanceláří o celkové ploše 360 metrů čtverečných, tedy prostor odpovídající současnému stavu v budově vily. Přesun je plánován na letošní květen,“ potvrdil Deníku Jan Novotný, místostarosta města.

Vila, kde dosud ředitelství nemocnice sídlí, je v současné době v nevyhovujícím technickém stavu z hlediska elektroinstalace, rozvodů vody a izolačních vlastností střechy. Nemocnice chce vilu opravit, náklady přesahují dva miliony korun. Vedení se na to snaží sehnat dotaci. „Ve vile by mohly vzniknout inspekční pokoje lékařů chirurgie a ubytování pro začínající lékaře v nemocnici,“ vysvětlil místostarosta.

Stěhování není v žatecké nemocnici ničím neobvyklým. V minulých letech prošly některé její objekty rozsáhlou přestavbou a kvůli ní se stěhovala například oddělení interny nebo chirurgie.

V současné době se chystají stavební práce také na poliklinice – v letošním roce by v budovách měla být vyměněna okna a fasády objektů budou zatepleny.