Miloš Zeman se stal v okrese Louny jasným vítězem prvního kola prezidentské volby. Dostal 49,98 % hlasů, druhý skončil Jiří Drahoš (20,53 %) a třetí Michal Horáček 9,71 %. Na dalších místech se umístili Marek Hilšer (8,46 %), Pavel Fischer (5,68 %), Mirek Topolánek (3,35 %), Jiří Hynek (1,22 %), Petr Hannig (0,64%) a Vratislav Kulhánek (0,38 %).

Někde bylo vítězství Miloše Zemana drtivé. Například v Lišanech na Žatecku ho volilo 83 procent lidí.

Sčítání hlasů ve volební místnosti v litoměřické ZŠ Máchova
ON-LINE: Miloš Zeman táhne jako popová hvězda. Druhý Drahoš je daleko

Jediným místem v okrese Louny, kde nevyhrál Miloš Zeman, je okrsek číslo 3 obce Počedělice na Lounsku. Jde o spádovou vesnici Volenice. Z tamních 37 lidí, kteří přišli k volbám, jich 14 volilo Jiří Drahoše, pro Miloše Zemana se rozhodlo o dva voliče méně. Na třetím místě ve Volenicích skončili Michal Horáček a Marek Hilšer, kteří dostali shodně tři hlasy. V Senkově, což je volební okrsek číslo 2 obce Zbrašín na Lounsku, volby dopadly nerozhodně. Jiří Drahoš a Miloš Zeman tam shodně dostali 22 hlasů, k volbám přišlo v Senkově 57 voličů.

Volební účast v okrese Louny byla 55,71 %, což je jen nepatrně více, než tomu bylo při podzimních volbách do Poslanecké sněmovny.